Tennislessen

Van beginner tot gevorderd, bij HHTDL is iedereen op zijn plek. Vol enthousiasme zijn onze gediplomeerde trainers constant bezig om jullie elke week de leukste tennislessen te geven.

Tennis is voor jong en oud. Sporten is gezond als je het je hele leven blijft doen. Nu leren tennissen, daar heb je dus de rest van je leven plezier van! Naast gezondheid is natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. Er wordt daarom vanuit de vereniging en de tennisschool regelmatig activiteiten georganiseerd.

Junioren

Voor jeugd t/m 17 jaar hebben wij ervaring met Tenniskids. Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Jeugdspelers worden ingedeeld in de groepen op basis van niveau, leeftijd en spelplezier. Zo maken ze binnen een mum van tijd vriendjes op de tennisbaan. De leeftijdscategorieen die wij aanbieden zijn Rood, Oranje, Groen en Geel. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de sport razendsnel te spelen.  Ook bieden wij competitiebegeleiding en worden er activiteiten georganiseerd, waaronder toernooien en bijzonder tenniservaringen.

Tenniskids Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijden in de Rode competitie. Die duren vaak maar een dag (deel). In rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids Oranje

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood. In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. Groen speelt met groene bal die geschikt is voor het selen op een hele baan.

Tenniskids Geel

Na Groen komen de kinderen in aanraking met de ‘gewone’ gele tennisballen. De leeftijd van deze kinderen is 12 tot en met 17 jaar.

Voor meer informatie over de pakketten en tarieven verwijzen we u door naar de pagina van uw vereniging naar keuze.

 

Senioren

Voor de volwassenen kiezen wij voor gevarieerde tennislessen waarin vooruitgang, gezelligheid en passie voorop staat. In onze trainingen leer je alles over de sport en wordt alles op maat aangeboden voor zowel beginners als voor ervaren wedstrijdspelers. Ook voor de volwassenen kunnen wij de club veel betekenen waarbij we betrokken zijn bij competitie of toernooidagen en andere activiteiten. We bieden voor volwassenen diverse lespaketten aan zodat er altijd iets tussen zit wat aansluit op de behoeften. Toch nog opzoek naar andere mogelijkheden? Neem gerust contact op en dan proberen we samen het beste plan op te zetten.

Voor meer informatie over de pakketten en tarieven verwijzen we u door naar de pagina van uw vereniging naar keuze.